PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE

Wanneer er geen duidelijke oorzaak achterhaald kan worden van bepaalde gezondheidsklachten, wordt er al snel gepraat over psychische klachten. Als jij goed in je vel zit, dan zijn lichaam, geest en leefomgeving in balans. Door bepaalde omstandigheden zoals stress, ziekte of een traumatische ervaring kan die balans verstoord raken.

 

Is je lichaam goed in balans? Dan geeft het op tijd aan wanneer er iets niet in orde is. Jij herkent dit signaal en reageert daar dan op. Maar als je continu onder druk staat, kan het zo zijn dat jouw lichaam dit te laat aangeeft. Omdat je lichaam dat niet meer doet, kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten optreden zoals hoofdpijn en rug- en nekklachten of pijnklachten rondom het bekken, de maag/darmen en buik. Maar ook extreme en langdurige vermoeidheid, jezelf niet meer kunnen ontspannen, een druk voelen op je borst, hartkloppingen, onverklaarbare pijn aan spieren en gewrichten, moeite hebben met ademhalen, slecht slapen of juist continu de behoefte hebben om te slapen, je angstig en onzeker voelen en moeite hebben met concentreren, horen in dit rijtje thuis.

 

De psychosomatisch fysiotherapeut kijkt naar verbanden tussen lichaam, geest en jouw leefomgeving. Deze therapeuten zijn gespecialiseerd op het gebied van vermoeidheid, stress en andere klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol kunnen spelen. De therapeut begeleidt jou in de herstelfase van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning.

 

 

Onze psychosomatische fysiotherapeut in opleiding is Evy Mahieu.

 

Maak een afspraak en kom eens langs. Mogelijk kunnen we wat voor u betekenen.